IKEA

Idag blev jag som ett barn på julafton. Min värdfamilj tänkte att det kunde vara kul för mig att åka till IKEA. Det närmsta ligger ca 1,5 timmar härifrån i en stad som heter Woodbridge, VA. Förra året var jag på ett IKEA i England. Att åka till IKEA utanför Sverige är en upplevelse. Det känns precis som hemma. Efter mer än fyra månader utan svenska köttbullar, själva IKEA och svensk känsla var jag helt exalterad. Självklart åt jag svenska köttbullar med potatismos och drack julmust. 
Översatte en hel del namn på möbler för mina värdsyskon. De tyckte också det var väldigt kul och ställde många frågor. Såg lite tavlor på bland annat Småland, Skåne och ishotellet i Jukkasjärvi mm. I några av utställningsrummen fanns även böcker på svenska. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Christmas Day

På morgonen var Damian, den yngsta sonen uppe väldigt tidigt och var väldigt exalterad över julklapparna. Kl. 10.30 sprang Anna och Magdalena in på rummet och väckte mig. Det var dags för att dela ut julklappar. Julklapparna som var från tomten, som de också kallar St Nicholas slår de inte in. Det är oftast lite större saker, Elizabeth fick en kaffemaskin och skrivare. De fyra yngsta syskonen fick en laptop tillsammans. Att öppna julklapparna på morgonen var faktiskt väldigt mysigt. 
 
Jag är väldigt nöjd med julen här. Jag fick väldigt fina julklappar, mycket mer än vad jag förväntade mig! Förutom att öppna julklappar bakade vi kakor, spelade Trivial Pursuit, lagade en stor middag och jag bakade lussekatter. Jättemysigt!! 
Jag vill tacka alla där hemma så hemskt mycket för julklapparna!
Av min amerikanska familj fick jag en högtalare som jag kan använda till min mobil och dator, två kuddar som jag hade önskat mig, ögonskugga, fleecejacka, body lotion, mysiga julstrumpor och ännu mer godis förutom allt som mamma och fam. Olsson skickade till mig. 
 
 
 
 
 
Anna som gillar att laga mat hjälpte till 
 
Magdalena dekorerar kakor
 
 
Lussekatterna är inte lika gula som de blir hemma. Dock blev de bättre än vad jag förväntade. Magdalena äääälskar de så jag ska översätta receptet till henne och hon har lovat att skicka bilder nästa jul på de hon bakar då!
 
 
För er som har sett filmen "The Holiday" förstår vad detta är. Magdalena klädde ut sig till "Mr Napkin Head". Det var såååå roligt. Skrattade så att min mage gjorde ont.

Christmas Eve

Julafton här är ingen direkt speciell dag för amerikanarna. De förbereder sig inför juldagsmorgon, bland annat handlar de sista julklapparna. Många av butikerna har öppet extra länge inför julen och med det menar jag dygnet runt i ett par dagar. Mina värdföräldrar shoppade alla julklappar i måndags. De lämnade kl. 12 och kom hem kl. 22. De handlar alla julklappar till alla på en och samma dag. Min värdpappa, precis som många andra män avstår gärna från att shoppa. Han berättade för mig att under en 4-årsperiod satte han inte sin fot i ett shoppingcenter. Jag sade att det hade jag aldrig kunnat klara och han bara skrattade. Haha!
 
På julaftons morgon steg jag upp tidigt för att skypa med mamma innan de åkte till mormor och morfar. Det var mysigt men samtidigt jobbigt. Saknade alla traditioner vi har på julafton. Dock pratade jag både med Julia och Elin på Facebook och förstod att de hade det härligt vilket glädjer mig! Det känns kul att höra ifrån er där hemma! Anna, Elizabeth och jag fortsatte att slå in de sista julklapparna. Det var fullt under granen i år! Precis som förra året när vi var i USA under julen kom tomten på en brandbil på kvällen och åkte runt i kvarteren. Han hade lite hjälp av några killar som delade ut godis. Senare åt vi middag och gjorde vid oss för att åka till midnattsgudstjänsten. Innan gudstjänsten tog vi väldigt fina foton på oss, väldigt kul att ha, speciellt när jag är hemma i Sverige igen.
Front Royal är en väldigt katolsk town och många går i kyrkan. Därför åkte vi till kyrkan så att vi var där ca kl. 23 för att få sittplatser. Det fylldes snabbt på. Även om jag inte älskar att gå i kyrkan var det faktiskt väldigt fint och de hade dekorerat kyrkan med julgranar och ljus osv. Vi kom hem ca kl. 2 på juldagsmorgonen så somnade ganska sent. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Merry Christmas!

 
GOD JUL 
önskar jag er alla!
Hoppas att ni hade en mysig julafton och har en god fortsättning på julen!

Christmas decorating

I lördags dekorerade vi huset och tog in granen som vi köpte förra helgen på en julgransfarm. Vi var förmodligen bland de sista med att ta in granen. Men tydligen brukar de inte ta in den så sent som vi gjorde i år. Nu känns det dock lite mer som jul. Har inte direkt känt någon julkänsla här. Fler och fler hus har satt upp julslingor i trädgårdarna och julmusiken spelas på radion men det har egentligen varit det enda. Hemma är det mysigare inför julen med adventssljusstakar och tända ljus osv. 
Ikväll slog Elisabeth, Anna och jag in julklapparna som vi shoppade i fredags. De har en rolig tradition i familjen. Istället för att skriva namnen på julklapparna skriver de till exempel "to a blonde to another blonde" eller på någon av julklapparna blev jag kallad "the blonde biscuit". En kaka är oftast lite söt och att säga sweet med en amerikansk accent blir nästan Swede. 
På tal om Swede så lyssnade en kille i skolan på en låt som heter "come to me" av The goo goo dolls och i refrängen säger de "come to me my sweetest friend" vilket låter som Swedest friend. Så han berättade för mig att han alltid tänker på mig när han lyssnar på den låten. Haha! Han skojade också en annan dag och sade "You are the Swedest I have ever met", lite fyndigt!
 
 
 
 
 

Happy 4 months in Virginia!

För exakt fyra månader sedan kom jag till Virginia. Känns som tiden har gått väldigt fort. Kan inte riktigt förstå att julen redan är här. Idag är det inte bara fyra månader sedan jag kom hit, det är också exakt sex månader tills jag sätter min fot i Sverige igen. Känns overkligt!
I skrivande stund är det julafton i Sverige. När klockan slog över till den 24:e hemma fick jag ett meddelande av min älskade syster som önskade mig God Jul. Blev så glad!! Att vara här ger mig otroligt många nya erfarenheter. Jag har insett hur mycket familj, släkt och vänner betyder för mig och är så glad för alla som jag har omkring mig. Jag har fått julklappar skickade hela vägen över Atlanten och en massa fina julhälsningar över mejl som gör mig superglad. Jag saknar er där hemma extremt mycket! Det är lite extra tufft att vara här när jag vet att släkten kommer vara tillsammans imorgon och fira julafton. Önskade så att jag kunde komma hem för en kort stund för att träffa er alla! 
 
 

Basketball game

Från matchen i fredags
 
 

Christmas break!

Nu har äntligen jullovet kommit. Vi hade "early release" idag vilket betyder att vi slutade 13.00 istället för 15.30. Anna, Elisabeth och jag åkte till shoppingcentret i Winchester för att handla julklappar. Därefter var det en basketbollmatch på skolan mot Skyline, det andra high school i town. Det var riktigt härlig stämning eftersom vi spelade mot vår främsta rival. Killarna utklassade Skyline, tyvärr förlorade tjejerna. 
 

"We didn't realize we were making memories, we just knew we were having fun"

 

Oksana's birthday

Igår fyllde Oksana 17 år. Vi åkte till ett japanskt steak house och åt supergod mat. Det är det bästa jag har ätit här sedan jag kom. En av kockarna lagade maten rakt framför oss och var riktigt skicklig. Supercoolt! Därefter åkte vi hem till Oksana och tittade på filmen "elf". Söt julfilm.
Oksana och jag har väldigt roligt tillsammans, vi kommer otroligt bra överens. Hon är absolut en av mina bästa vänner här. Jag är väldigt glad jag har träffat henne. 
 
 
 
 
 
 
 

"To be happy, make others happy"

 

Short week

Förra veckan var väldigt lugn. Det slutade med att vi gick i skolan 2 dagar. Dessutom hade vi 2 timmars sovmorgon i torsdags för att isen skulle hinna smälta lite innan skolbussarna skulle ut och köra. Nu har vi bara en vecka kvar i skolan innan lov. Såå skönt!
I onsdags åkte vi bland annat till Walmart, en superstor supermarket som naturligtvis har öppet dygnet runt ifall man skulle behöva något mitt i natten. Det är så typiskt USA. En annan sak som jag också måste kommentera är deras drive-thru. I princip alla snabbmatsrestauranger har drive-thru. Inte nog med det, apotek och banker har också drive-thru. Så lata... :P
 
 
Magdalena och jag
 
Jag köpte en tomteluva på Walmart. 

Snow days

Veckan började med en ledig dag i måndags då mycket snö kom i söndags. Vi hörde inget från skolan i måndags kväll om att skolan var inställd idag. Dock anade vi att den skulle bli inställd. Jag gick upp som vanligt imorse och så hör jag min värdmamma säga: "Hanna, you can go back to sleep. The school is cancelled." Den känslan är helt underbar. Så jag sov några timmar till och när jag vaknade och tittade ut var det alldeles vitt. Träden var helt täckta och det hade säkert kommit minst 10-15 cm. 
Idag gick vi ut i trädgården igen. Det var superfint väder och inte alls kallt. På seneftermiddagen åkte Anna, min värdpappa och jag till town för att handla lite mat. När vi kommer tillbaka säger de där hemma att skolan är inställd för imorgon också. Så denna veckan blev verkligen kort och nästa vecka är sista veckan innan jullovet. Inte helt felt! Dock är jullovet mycket kortare här. Vi slutar skolan 20 december och börjar igen redan 2 januari. 
 
 
 
 
 
 
 
Our man

Snow

Igår kom snön även till Virginia. Under natten till söndagen kom ca 10 cm snö. Eftersom här är ganska bergigt är det extra svårt att ge sig ut på vägarna. Som vanligt åkte vi till kyrkan i söndags morse men det var riktigt tufft. Vi gled ett par gånger med bilen. De hade inte hunnit ploga vilket inte gjorde det enklare. På eftermiddagen gick vi alla ut och åkte pulka i trädgården. Trädgården är en enda lång backe så det var perfekt för det. 
 
 
 
Damian åker snowboard
 
 
 
 
På grund av snön som har kommit har vi ingen skola idag. Här ställer de in skolan för att många av eleverna bor upp på bergen och vägarna är supersmala och branta så det är omöjligt att ta sig ut, speciellt för de stora skolbussarna. Jag har dock inget emot en ledig dag! De pratar om att ännu mer snö ska komma så vi har kanske inte någon skola imorgon heller. Vi får se.  

Parade

I lördags var jag med Oksana. Vi åkte till town där det var en parad. De stängde av Main Street och hade paraden där. De har detta varje år vilket verkar vara populärt eftersom där var mycket folk. Båda high skolorna i town, Warren County och Skyline (ungefär lika stor som Warren County och täcker upp andra halvan av Front Royal) deltog i paraden. Även andra företag i town var där för att göra reklam. Själva paraden var ca 40 minuter. 
 
 
Warren Countys band
 
Skylines band
 
De hade lamas... Lite udda
 

Birthday party

Igår firade vi Herson, det var hans 18-årsdag. Bland annat var alla utbytesstudenterna där. Väldigt kul att umgås med de!
 
 
 
Detta händer bara i USA. Vi beställde en XL pizza! :P

Be happy for this moment. This moment is your life.


First Sunday of Advent

Kan inte förstå att det redan är december och att första advent redan har varit. Har sett en hel del bilder på både Facebook och Instagram från juldekorationer i Sverige. Känns faktiskt som att ni har mer julstämning där hemma än vad vi har här än så länge. Däremot började de spela julsånger väldigt tidigt på radion. Som ni vet är amerikanarna galna i att dekorera sina hus. Ska bli kul att se när det verkligen börjar närma sig jul. Några hus har redan dekorerat och det är sjuka mängder ljusslingor, uppblåsbara renar, tomtar osv de har i sina trädgårdar. 
 
Så här ser deras adventsljusstake ut, tre lila ljus och ett rosa. Det rosa är tredje advent. 
 
Magdalena

Black Friday shopping

I fredags åkte hela familjen förutom min värdpappa till Fair Oaks Mall. Det ligger ca 1 timme härifrån. Jag har varit där en gång tidigare, det var dock längesedan. Det är mycket större än det i Winchester och har dessutom lite andra butiker. Jag förväntade mig mycket mer folk och kaos än vad det faktiskt var. Black Fridayshoppingen började redan på natten till fredagen så förmodligen är det under natten folk är som galnast. De som shoppade på natten är de som verkligen ville hitta bra erbjudanden och är mest angelägna att få tag på det de letade efter. 
Trots att vi var i mallet ungefär 5 timmar åkte vi till det i Winchester i lördags. Så efter denna helgen känner jag äntligen att jag har en tillräckligt stor garderob här. Dock vill jag inte tänka på den dagen jag ska packa ner allt i resväskan. Jag kommer ha samlat på mig en hel del...
 
 
 Juldekoration i mallet

Thanksgiving!

I torsdags var det äntligen det efterlängtade Thanksgiving. Dagen började med gudstjänst i kyrkan. När vi kom hem började Anna och min värdmamma laga mat. Ofantliga mängder mat...! Vi hade turkey, skinka, sötpotatisgratäng, gröna bönorgratäng, potatismos, sås och bullar. Vi åt middagen ca 17 och sen tittade vi på en film. Det är en typisk familjedag då man umgås med familjen. En del åker till släkten men min familj har släkt ganska långt härifrån och umgås inte direkt med de. Också till det här med den kända turkeyn. Det var första gången jag åt turkey. Jag tycker dock inte jag kan smaka så stor skillnad mellan turkey och kyckling. Vissa tycker det är stor skillnad och även om de gillar kyckling gillar de inte turkey. Det är kul att ha provat det!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0