Happy 6 months in Virginia!

Ett halvår har gått. Helt ofattbart! I söndags hade jag varit i Virginia i 6 månader och det var exakt 4 månader tills jag är på svensk mark igen. 
 

Basket

Ikväll spelade killarna sista basketmatchen. Det var en väldigt rolig match men tyvärr förlorade dem. Väldigt många av eleverna var där också så det var härlig stämning!
 
 
Gabby som är cheerleader
 
Oksana och jag
 
Oksana, Jonathan (tyska utbytesstudenten på skolan) och jag

Shenandoah Shores

Jag var ute och motionsgick i eftermiddags. Det var faktiskt inte speciellt kallt men snön ligger fortfarande kvar. De har inte plogat gångstigarna och här är redan väldigt begränsat med stigar man kan gå på så jag gick bara på bilvägen. Det låter inte så nice men den är inte speciellt traffikerad. Här finns inga gatulampor vilket säger en del. Lite öde. :P Dock är här väldigt fint!
 
 
 
 

Joe's steakhouse

I lördags kväll åkte Anna, Elizabeth och jag till Winchetser och åt på en väldigt fin och mysig restaurang som heter Joe's steakhosue. Jag åt caeser sallad och en stek med bakad potatis. Det var bland det godaste jag har ätit här!
 
 
 
 
 
 
 
Två foton från idag. Vi har otroligt mycket snö, extremt höga berg med snö. 
Byggnaden till vänster är kyrkan som vi går till varje söndag morgon
 

Sisters

 
 
 
 
 

Snow challenge!

Andra gången jag rullar mig i snön. Första gången var i Sälen med Johan för ett år sedan. Dock satt vi i bastun före då. Denna gång hade vi ingen bastu. Lite kallt var det men samtidigt riktigt härlig känsla. 
 

More snow

 
 
 
 
 
I lördags var det superfint väder så Damian tog många kort med min kamera. Efter att ha varit "stuck" hemma i två dagar ville vi åka och shoppa lite i town. Innan det var vi tvungna att skotta uppfarten vilket tog tid. 

Happy Valentine's Day!

Hoppas alla hade en härlig alla hjärtans dag med mycket kärlek. Självklart tänker jag på alla där hemma lite extra en dag som denna. 
Idag var det riktigt fint väder och även väldigt varmt. Kunde gå utan jacka utan problem. Underbart!!

Snow day #13

Idag (torsdag) hade vi vår trettonde snödag. De hade varnat många dagar i förväg om att snö var på väg. Igår kväll åkte vi till supermarketen i town för att köpa lite mjölk. Vi var verkligen inte ensamma där. Här bunkrar alla upp när snö är på väg. Många kan inte alls ta sig ut på några dagar på grund av att de bor uppe på bergen. Denna gången har vi dock fått riktigt mycket snö. Det började igår kväll och har snöat konstant i ett dygn nu. Vi har än så länge fått ungefär 50 centimeter. Skolan ringde i eftermiddags och som vi förväntade har vi ingen skola imorgon heller. Så återigen har vi en långhelg vilket jag inte har allför mycket emot, framför allt eftersom detta skolåret inte räknas för mig ändå. 
 
 
  

School

Idag mår jag mycket bättre och smärtan i munnen har äntligen lagt sig. Hade så ont i munnen att jag knappt kunde äta i en vecka. Idag gick jag även till fotbollens konditionsträning för första gången på typ tre veckor. Jag fick först benhinneinflammation och sedan var jag sjuk så det var verkligen längesedan jag sist gick. Kände ingenting i benet så det var skönt. Efter träningen gick jag och Kim i skolan så tog lite foto. Ser verkligen ut precis så som vi tror i Sverige. 
 
Under vår femte period var alla utbytesstudenterna tillsammans förutom Maggie. Hon är väldigt involverad i teatern på skolan och pratar inte så mycket med oss andra. Däremot träffar jag alla de andra tre utbytesstudenterna varje dag. I brist på annat att göra hade de armbrytning. 
 
 
 
 
 

Americanized

Har insett att jag har blivit lite amerikaniserad... 
 
* Föredrar mängder med is i drickan
* Letar efter en parkeringsplats närmast ingången
* Inte tycker det är konstigt att äta på papperstallrikar
* Ser till att jag hinner med att gå i kyrkan en gång varje helg
* Föredrar dressing till salladen
* Gör allt för att slippa gå hem från bussen (tar ca 15 min)
* Äter bagel, donuts eller muffins till frukost
* Har huvtröjor i skolan (det har dock inte gått så långt att jag går i mjukisbyxor till skolan)
* Letar efter de billigaste priserna
* Tycker ett 30 minuters test i skolan är stort (i Sverige skrev jag ofta två eller tre-timmarsprov varje vecka)
 
Jag och Magdalena åt frozen yoghurt i fredags!

Talking about Americans


Super Bowl

Igårkväll var det Super Bowl. Det är alltid första söndagen i februari. Det är det mest sedda program. Ca 110 miljoner amerikanare sitter framför tv:n samtidigt. Många tittar dock inte på det på grund av den amerikanska fotbollen utan för reklamen. Det låter konstigt. Vanligtvis tycker vi reklamen förstör tv-programmen men under Super Bowl visar de reklam som aldrig tidigare har visats. En ca 30 sekunder lång reklam som visas under Super Bowl kostar företaget nästan 30 miljoner kronor. Dessutom har de en känd artist som sjunger i halvlek. Detta året var det Bruno Mars. Allt var väldigt påkostat, de smällde massor av raketer och hade otroligt många olika lampor med mera. Igår spelade Seattle Seahawks mot Denver Broncos i New York City. Seattle utklassade Denver. Matchen slutade 43-8 till Seattle. 
Det är svårt att hitta en Super Bowlbiljett för mindre än ungefär 10 000 kr. Billigt och bra!
 
 
 
Självklart var Piper också med
 
Jag har mått bättre än vad jag gör just nu. Jag har fått en släng av influensa. Blev först väldigt förkyld och sedan övergick förkylningen i halsont, svullet tandkött, ömma tänder, trötthet, lite feber tror jag, ont i ryggslutet och ja, lite till. Frågan är om något är bra? Nja, inte så mycket. Får hoppas att det blir bättre snart! Som tur var var vi lediga idag (måndag). Det var vår elfte snödag. Känns som att vi knappt gick i skolan i januari. 

Alamo

Igår åkte Anna, Elizabeth, Taylor, Courtland (Annas kompis) och jag till Winchester för att se filmen "That Awkward Moment" som kom ut igår. Det finns två riktigt fina biografer i Winchester. Dock har jag aldrig varit på Alamo som vi åkte till igår. Den är riktigt annorlunda. Under filmen kan man beställa mat. De har en meny och framför biofåtöljerna fanns det bord som var upplysta under för att man skulle kunna läsa menyn. Det var verkligen häftigt! Dock var maten väldigt dyr. Det är det de tjänar pengar på. Även filmen var bra, inte den bästa jag har sett men absolut sevärd. 
 
 
 

End of the semester

Idag var det sista dagen på denna terminen. Det innebär att vi på måndag börjar med fyra nya ämnen, nya lärare, nya klasskompisar och nytt lunchbord. Ser verkligen fram emot den nya terminen för att få en förändring. Det blir lite enformigt eftersom vi har exakt samma schema varje dag. Nästa termin har jag:
1. Finance & Economics
2. Algebra
3. U.S. & Virginia Government
4. Guidance Aid
5. Samma "study hall" som denna termin
 
Som utbytesstudent måste jag ha engelska, matte och historia. Denna terminen hade jag engelska 12 vilket är en seniorklass. Det innebär att det är den svåraste engelskan så det var ganska svårt för mig som inte ens är amerikan. Det finns många amerikanare som inte blir godkänd ens. Så nästa termin ska jag ha algebra och även government. Government är också en seniorklass. Vanligtvis har man historia näst sista året och government sista året. Jag valde att ha government som min historiaklass. Guidance Aid betyder att jag kommer sitta på deras kontor och göra läxor, plugga inför SAT och dela ut "hall pass". Passen är för elever som har något ärende till exempel till kontoret. De får inte gå i korridorerna under lektionstid utan ett pass. Därför har de elever som hjälper till med att dela ut de. Jag hoppas att detta schema blir bra! Ska bli kul med något nytt och träffa nya människor!
 
Vädret varierar väldigt mycket här. Igår var det riktigt kallt, på morgonen -16 och framåt dagen ca -7. Dock sken solen så det var väldigt fint väder. Idag var det inte alls så kallt. Klockan fem på eftermiddagen gick jag i bara en huvtröja och frös inte alls. Var riktigt härlig känsla! Solen sken dessutom, kändes inte alls som januari. :)

RSS 2.0