Soccer game

Hej alla höstlovsfirare. Är såå avundsjuk på er. Menmen, jag kunde haft det värre :P
Igår gick Anna, Magdalena och jag till en fotbollsmatch efter skolan. Bland annat två av utbytesstudenterna spelade. Det var deras sista match för säsongen mot en skola här i området. De vann med 7-0.
 
Magdalena, jag och Anna (solglasögonen är inte mina :P)
 
 
Imorgon är det Halloween. Det är superstort här. En del hus har haft Halloweendekorationer i sina trädgårdar i minst en månad redan. Alla butiker har laddat upp rejält med godis och olika grejer för Halloween, så som kläder, pyssel osv. Många av de äldre ungdomarna ska gå bus eller godis imorgon kväll. Jag har gjort det en gång i hela mitt liv vilket de tycker är väldigt konstigt. 

Hiking

Idag åkte jag, Damian, Josef, Darryl och Piper ut för att vandra. De har vandrat mycket under åren men eftersom jag aldrig har provat det åkte vi till ett ställe inte så långt bort från Linden där jag bodde tidigare. Vi gick bara en kort runda för att jag skulle få prova på det, ca 1,5 timmar. Jag tog med mig min kamera som var väldigt uppskattad. Så idag har det tagits ca 150 foton på allt möjligt. 
 
Fr v. Damian, Josef och Darryl
 
 
 
Huset
 
 
 
 
 
Darryl och Susan som har 23-årig bröllopsdag idag. De är just nu ute och äter en middag 

All our dreams can come true if we have the courage to pursue them

I fredags kväll åkte jag, Anna och några andra kompisar till the haunted house. Det är typ som ett spökhus där man går i grupp in i olika rum. Vi åkte dit förra helgen men vi kom dit för sent och kön var väldigt lång så vi var tvungna att åka därifrån. Denna gång gick vi in i huset vilket inte var så läskigt som jag förväntade mig. Dock ska jag tilägga att en kompis som hade varit där tidigare berättade hela tiden vad som skulle hända så jag var beredd på allting. De dekorerar huset bara för Halloween. Det var riktigt coolt gjort. 
 
Frukostarna denna helgen har verkligen inte varit bra för mig. Igår åt jag French Toast med jordgubbar och banan och idag, en donut och lite muffins. Ganska amerikanskt... :P
 
 
Ytterligare ett foto på Piper. Hon är så söt 

Happy 2 months in Virginia!

Idag har jag varit här i Virginia i 2 månader. Känns overkligt! Efter att jag har bytt familj känns det mycket bättre. Jag har det super här och känner redan att när ytterligare 8 månader har gått kommer det bli tufft att lämna det som kommer kännas som ett andra hem för mig. Alla som jag umgås med är så gulliga, ger mig komplimanger hela tiden och säger att de kommer sakna mig när jag lämnar USA för Sverige. 
 
Bor med denna söta vovven. Hon heter Piper
 
Jag och numera min värdsyster Anna :)
 
Anna och Savanah
 
Karley, Anna, Savanah och jag
 
De tre sista fotona är från idag. Idag var det tävling igen, den sista för mig. Den var väldigt tuff jämfört med de andra. Jag sprang 5 km på 25:30 vilket jag är nöjd med. Det är bara 15 sekunder sämre än i lördags då rundan var helt platt vilket är så mycket enklare. Känns som att jag slutade på topp! :D

Another meet

I lördags var det tävling med cross countryn. Den hölls i Winchester, ca 30 minuter härifrån. Det var en väldigt platt löprunda så den var inte så jobbig som de andra har varit. Som vanligt var rundan ca 3,1 miles vilket motsvarar 5 km. Jag sprang det på 25:15 minuter vilket är ungefär vad jag har sprungit de andra på. Tråkigt nog börjar cross countryn lida mot sitt slut. Vår sista tävling är på onsdag, den är 2-2,5 timmar härifrån så vi ska gå tidigare från skolan. På fredag är vår sista obligatoriska träning men jag tror att jag kommer fortsätta lite längre. Än så länge har vi fortfarande t-shirt/linne och shorts på träningarna så kommer sluta när det blir för kallt. 
 
Alla tjejer som jag pratar med säger att jag borde prova fotboll nästa termin. Jag har dock aldrig spelat fotboll men jag kan ju alltid prova och se om jag får en plats i laget. Några har sagt till mig att jag ska säga att jag är utbytesstudent för då är chansen större att jag får vara med. De vill förmodligen att vi utbytesstudenter ska få uppleva så mycket som möjligt. 
 
 

We all grow into the beautiful person that we're supposed to be

Tänkte delge er lite av några saker som är annorlunda här jämfört med i Sverige. 
 
Matvanor
Deras matvanor är väldigt annorlunda. De äter antingen med enbart gaffel eller med händerna. Båda familjerna har sagt till mig att jag äter finare än vad amerikanarna gör. Jag försökte lära framför allt den yngsta, Damian att äta med både kniv och gaffel. Det visade sig vara en utmaning. Haha
Vad de äter är också speciellt. De älskar äppelmos. Vi åt lasagne en dag denna veckan. Gissa vad de hade till det. Jo, äppelmos!? Till den nyttiga salladen har de dressing, de förstod inte hur vi kan äta sallad utan dressing. De tycker inte det lät gott. Jag lever även i ostlandet. Här äter man ost till allt. Jag åt till och med en korv med ost på istället för ketchup och senap för någon vecka sedan. Det låter inte gott och det var det faktiskt inte heller. 
 
 
Komplimanger
Amerikanarna är superduktiga på att ge komplimanger. Jag har fått minst 15-20 olika komplimanger. Det kan vara allt ifrån mina kläder till parfym, ögon osv. De är hur gulliga som helst och väldigt ärliga. Det är något som vi svenskar borde bli bättre på!
 
Främlingar
I Sverige pratar vi inte direkt med främlingar. Här är det annorlunda. De är väldigt trevliga och pratglada med varandra även om de aldrig har träffats förr. De kan även prata om väldigt privata saker, till exempel i butiker när de betalar. 
 
Hälsa
Jag har pratat mycket med de andra utbytesstudenterna om hur de hälsar i sitt land. I Sverige hälsar vi med en kram, i Spanien och Brasilien pussar man två gånger på kinden om man inte har träffats förr och en gång om man känner varandra sedan innan. Här blir det mest bara awkward. Man tar inte i hand och kramas inte, man står mest bara och tittar på varandra vilket känns väldigt konstigt. De tycker säkert det hade varit väldigt konstigt om jag hade gett de en kram.
 
Automatbilar
Här har de bara automatväxlade bilar. Det är inte så konstigt att det är mycket lättare här att ta körkort eftersom de inte behöver lära sig att växla. Här kostar det max 300 dollar vilket motsvarar ca 2000 kr att ta sitt korkört. De blir chockade när jag berättar vad det kostar i Sverige. 
 
Ingen häck
Det är väldigt ovanligt att ha häck här. För det mesta har de inget alls framför sina hus så man ser rakt in i deras trädgård. Vet inte om det är för att de lata amerikanarna aldrig är ute i sina trädgårdar... Haha
 
Åt frozen yoghurt i veckan, det var så gott!
 
Jag och Anna igår
 
Har inte haft väldigt stora bekymmer med att amerikanarna tror att jag menar Schweiz. Tyckte dock denna var bra!

Upside down

Den senaste veckan har jag känt mer och mer att jag inte riktigt trivdes hos Susan och Richard. Sedan Maggie lämnade oss för ca en månad sedan har jag ibland känt mig ensam. Speciellt eftersom Susan och Richard är gamla. Något som fick mig att börja fundera var när Maggie berättade för mig att hon uppskattade att ha syskon i den nya familjen. 
 
Efter homecoming följde jag med Kristyna hem, en tjej i cross countryteamet. Jag sov där men sov inte bra. När jag tänkte på min situation fick jag tårar i ögonen. Jag kände att jag inte kunde ha det så längre. Direkt när jag kom hem pratade jag med pappa på Skype. Jag var så ledsen och jag ville bara lämna huset. Eftersom de är gamla har jag känt att jag inte har velat använda min mobil och dator så mycket som jag egentligen ville och hade behov av. När jag var hos Deb, min lokala kontaktperson för någon vecka sedan såg hur de använde sina mobiler. Det gjorde mig lite frustrerad, jag kände att jag ville ha det lite enklare.
Eftersom min svenska familj inte är här med mig har jag upptäckt att jag har behov av att känna att jag har föräldrar här. Jag såg inte Susan och Richard som föräldrar, de var som mor- eller farföräldrar till mig. 
 
Som jag skrev så pratade jag mycket med de andra utbytesstudenterna i lördags och jag såg bilder på de från Washington D.C, de har paddlat kanot, varit på fotbollsmatch osv. Jag har inte direkt upplevt något mer än att vara med kompisar. Jag var alltid med kompisar på helgerna och var inte så mycket med min värdfamilj. Jag vill uppleva mer, det är därför jag är här och jag kände att jag inte levde det liv som jag vill. 
 
Så, med andra ord har mitt liv varit upp- och ner framförallt i måndags då jag faktiskt lämnade deras hus. De pratade med Deb och nu är de väldigt arga på både mig och Deb. De tycker att vi sprider dåligt rykte om de. Susan och Richard var riktigt upprörda när jag lämnade. De kommer gå vidare med detta till State Department och min amerikanska organisation. De tycker att vi har hanterat detta på ett felaktigt sätt.
 
Hur som helst, nu bor jag med Anna, en av mina vänner tills jag har hittat en permanent familj. En yngre och aktivare familj med barn. Jag pratar med många i skolan och alla är otroligt hjälpsamma. De säger direkt att de ska fråga sina föräldrar. Dock känner jag ingen stress. Annas familj är supertrevlig och välkomnande och de säger att jag kan bo här så länge jag behöver. Om jag har förstått det rätt funderar de på att bli min permanenta värdfamilj. Förutom Anna som är 16,5 år har de Elisabeth som är 19, Josef 15, Magdalena 13 och Damian 9.
 
Det är supertråkigt att det blev så här och söndag och måndag var riktigt tuffa dagar för mig. När jag packade alla mina saker skakade jag, det tog mig 30 min. 
 
Allt är okej med mig igen! Hoppas allt är bra med alla där hemma. 

I'm back!

Förlåt för superdålig uppdatering. Sååå mycket har hänt sedan jag sist uppdaterade. I lördags var det homecoming. Jag fick mina naglar fixade på morgonen och följde sedan med Anna hem till en av hennes vänner. Anna fixade mitt hår och klockan fyra kom två andra par. Vi tog foton tillsammans inomhus för det regnade och åt på T.G.I.F. Homecoming var kul men väldigt annorlunda. Det var mycket mer formellt än en fest i Sverige eftersom alla har sin dejt. Jag var med gänget jag kom med och även en hel del med de tre utbytesstudentkillarna. De är från Tyskland, Spanien och Brasilien. Vi har väldigt roligt tillammans och jag pratar ganska mycket med de i skolan. Vi har mycket att prata om eftersom vi är från olika delar av världen så jag lär mig en hel del också. 
 
 
 
 
 
En typisk amerikansk gangstapose
 
     Anna och jag
 
      Susan och Richard kom till restaurangen för att ta foto

Day #5

Spirit Day idag!! Korridorerna var verkligen dekorerade och eleverna hade lagt ner mycket jobb på det. Tror att de var kvar i skolan till ca 20.00 igår. Idag hade vi pep rally vilket betyder att alla samlades i idrottshallen och hade lekar, alla årskurserna tävlade mot varandra. Dessutom hade the cheerleaders en uppvisning. Det hela gick ut på att bli peppad inför fotbollsmatchen som skulle varit ikväll. Tyvärr har det regnat för mycket (2 dagar i rad non stop) så de var tvungna att ställa in den. Matchen är på måndag iställlet. DOCK, hade vi träning idag. Vi sprang i ösregn så var dyngsur när jag kom hem.
 
 
En av tjejerna vid mitt lunchbord frågade en av hennes bästa tjejkompisar till homecoming på detta viset idag. 
 
Från pep rallyt i eftermiddags
 
Imorgon är det homecoming. De började prata om det för ca 1,5 månad sedan så alla är väldigt taggade inför imorgon. Homecomingdansen kommer vara i idrottshallen (bilden ovan) och är mellan 19-23. Imorgonbitti ska jag göra fransk manikyr och sedan åka hem till Anna och hennes kompis för att göra vid oss tillsammans. Sedan ska vi ta foton och gå ut och äta på T.G.I.F. Vi är nio personer som ska gå tillsammans till homecoming. Ska få uppleva min första och sista homecoming imorgon! Excited!!

Day #4

Idag var temat homecoming t-shirt eller klädd i din klass tema. Juniors har Lejonkungen. Jag beställde t-shirten så hade den på mig idag. Denna dag var inte väldigt speciell och kändes som en vanlig dag för vi var inte så utklädda. Imorgon kommer dock bli bättre. Det är spirit day imorgon vilket betyder att vi ska klä oss i skolans färger, vinröd och mörkgrå. Korridorerna dekorerades i eftermiddags så det ska bli häftigt att se imorgon. Imorgon kväll är det homecoming game så ska stanna kvar efter cross countryn i skolan. Idag har det dock regnat konstant hela dagen och varit väldigt grått så både min cross country och en brasa som vi skulle haft ikväll blev inställda. Hoppas att det inte regnar lika mycket imorgon så att amerikanska fotbollen också blir inställd.
 
 
 
 
Nu ska jag gå och göra en svensk kladdkaka. Får se om det blir lyckat! (Carro, jag vet med all säkerhet hur jag ska göra efter alla gånger vi har gjort den ;P)

Day #3

Idag var det nerd day. De som klädde ut sig till nörd gjorde det riktigt bra men det var många som inte deltog idag. Det var bättre igår. Tog foto under lunchen idag igen!
 
 
 
 
Har förresten varit här i USA mer än en sjättedel nu. Ofattbart! Det känns som att det var längesen jag stod på perrongen 21 augusti och väntade på tåget tillsammans med pappa men samtidigt har tiden gått så fort så att jag inte riktigt kan förstå att jag har varit här 50 dagar. Jag måste verkligen ta vara på tiden här för innan jag ens har förstått det är detta år över.

Day #2

Pink day!! Idag klädde alla upp sig och gick verkligen in för det. Korridorerna var fulla med rosa elever, riktigt coolt. Ikväll spelade vårt volleybollag mot en skola här i närheten vilket kallades pink game. Dagen är för bröstcancer så de samlade in pengar under matchen. 
 
Tjejerna jag äter lunch med
 
 
 

Day #1

Girls in pearls, guys in ties
 
 

Fall

Efter en varm helg har det varit riktigt höstväder idag. Denna veckan ska det vara ca 20 grader. Tog några höstbilder i helgen på trädgården. Här är superfin natur, det påminner ganska mycket om Sverige. 
 
 
 
 
Skypade med familjen i helgen. Fick även säga hej till delar av släkten vilket var härligt men samtidigt jobbigt! Saknar er där hemma! Fam. Nilsson, huset såg superfint ut och jag hoppas att ni kommer trivas! 

On top of the world

Har gjort ett projekt i Graphic Arts! Detta är vad jag gjorde denna sommaren! 
 
Riktigt härlig känsla!!

Helgen

Är äntligen tillbaka på träningarna i cross countryn. Har varit förkyld och ville inte att det skulle bli värre för att jag springer varje dag så har inte varit på träningarna denna vecka. Har verkligen saknat det. I fredags sov jag hos Mara, en tjej i cross countryn. Till middag åt vi hennes favroiter, hon ville att jag skulle få testa riktig amerikansk mat. Blev även Ben & Jerryglass framför filmen Safe Haven av Nicholas Sparks vilket jag inte hade så mycket emot. 
Igår (lördag) var jag i West Virginia så har nu varit i ytterligare en stat här i USA! Var där med cross countryn på en tävling. Jag sprang inte eftersom jag inte har sprungit på hela veckan så jag var manager. Hjälpte till att ta tider tillsammans med Savanah. 
 
Denna helgen har varit riktigt varm. Var 30 grader både igår och idag. Har hört att de hade snö i mitten av oktober för något år sedan. Det är svårt att föreställa sig när det är så varmt nu. Dock ska det bli kallare den kommande veckan, ca 20 grader vilket jag är glad för då det är tävling på onsdag i cross countryn. 
 
Tjejer i cross countryn med vår nya tröja. På ryggen står alla namn på de som är i teamet
Hittade svenska fiskar när jag och Mara handlade vår kvällsmat
 
 
       Anna och jag i bussen på väg till tävlingen
 
 
Imorgon börjar Spirit Week! Det kommer bli en grym vecka! Ska visa er alla outfits för varje dag!

Ready for spirit week

Idag stod shopping högst upp på prioriteringslistan. Nästa vecka är det spirit week vilket betyder att varje dag har sitt eget tema. 
Måndag: dress up (klänning)
Tisdag: pink day
Onsdag: nerd day
Torsdag: homecoming t-shirt (har beställt en homecoming t-shirt som jag ska ha då)
Fredag: spirit day (klä sig i skolans färger)
 
Ett litet smakprov...
Jag kommer lägga upp varje outfit nästa vecka!
 
På lördag ska jag på en födelsedagsfest för en av tjejerna i mitt cross countryteam. Det är ett utklädnadsparty så shoppade även till det idag. Jag ska lägga upp en bild på den outfiten också :)

RSS 2.0