Kings Dominion

Igår åkte ca 45 ungdomar från kyrkan till nöjesparken Kings Dominion, ca 2 timmar härifrån. Nöjesparken såg ut ungefär som de hemma i Sverige med många berg-och-dalbanor osv. 
 
Det var dock lite synd för de tjejerna som jag har pratat mest med i kyrkan var inte med igår. Men jag var med fyra andra trevliga tjejer så vi gick tillsammans. På vägen hem åkte jag i en stor bil som rymmer 15 personer, vi körde med tre stora och två vanliga. Här är det otroligt vanligt med stora familjer. Tjejerna jag pratade med igår hade ca 8-9 syskon var. Därför var det nog inte så svårt att hitta tre stycken stora bilar.
 
 
 

T.G.I.F

Efter kyrkan ikväll åt vi på Thank God It's Friday med ett annat par. Jag åt hamburgare och brownie till efterrätt. 
 
 
 
          Susan och Richard (en box som Richard håller i är otroligt vanligt här. Om             man inte äter upp allt tar man det med sig hem) 

Go wildcats!

Igår var det football game. De flesta går dit för att snacka och vara social, inte för att titta på matchen. Det är väldigt kul och otroligt amerikanskt. Football game, cheerleaders, mat, Warren Countykläder, hejarklack osv... Kan det bli mer amerikanskt? 
 
Innan matchen hade jag cross country. I tordags sprang jag 8 km och igår innan matchen sprang jag en mil. Det låter hemskt men det härligaste är att jag är inte speciellt trött efter löprundan. Kroppen vänjer sig vid att springa vilket är en grym känsla! På onsdag är det tävling igen vilket jag ser fram emot. Här är ett foto från förra tävlingen som Katies (tjejen på bilden) mamma tog på oss efteråt. Alla var avundsjuka på mig på grund av mina tävlingskläder, de andra tjejerna hade de gamla kläderna vilket är det som Katie har på sig. 
 
 
 Bilder från matchen igår
 
 
            Jag och Anna

Homecoming dress

Igår följde jag med Oksana, en tjej som jag träffade i ungdomsgruppen i kyrkan som också går på Warren County till Winchester för att hitta homecoming klänning. Homecoming är en kväll med dans och en del har dejt. Men det är inte som till balen, då har nästan alla en dejt. Jag pratade med den spanska utbytesstudenten på skolan och han sade att en av hans vänner hade sagt till honom att det är roligare för oss utbytesstudenter att inte ha en dejt för att då kan vi prata och dansa med vem vi vill. Om man har en dejt bör man endast dansa med sin dejt. Ser verkligen fram emot homecoming, alla pratar om det hela tiden. Homecoming är om drygt två veckor, den 12 oktober. 
Vi åkte till Apple Blossom Mall och letade och letade. Efter ca fyra timmars shopping hade vi både äntligen hittat var sin klänning. Oksana tog också hål i öronen vilket hon hade längtat länge efter. Vi avslutade med en middag på en italiensk restaurang. Supergott! 
 
 

Americans...

Måste bara göra lite narr av amerikanerna.. Allting finns i dubbelt så stor förpackning. De är komiskt stora. Den vänstra schampoflaskan innehåller 750 ml. Lär ta ett tag att ta slut på den. Det högra mjölkpaketet är standard, 1 liter medan den amerikanska mjölkförpackningen innehåller 3,8 liter!! 
 
 

The life goes on

Har en tråkig nyhet för er att berätta. Den senaste tiden har varit ganska omtumlande här hemma. Amerikanerna är mer överbeskyddande än vad de svenska föräldrarna är. Det innebär att vi har mycket regler att följa och livet är ganska annorlunda än vad vi är vana vid. Maggie har haft ganska svårt att anpassa sig till livet här och allt vad det innebär, framför allt reglerna. Vår lokala kontaktperson var hos oss förra onsdagen och försökte lösa situationen som vi hade hamnat i. Speciellt Maggie och Susan har haft svårt att komma överens och det har varit ganska spänd stämning i huset. 
 
Imorse (måndag) försov Maggie sig och missade skolbussen. Susan och Richards åsikt är att vi själva ska klara av att ställa klockan och komma upp på morgnarna. Därför väckte inte de henne och när hon vaknade var hon väldigt irriterad. Detta var droppen som fick bägaren att rinna över. Så tyvärr har Maggie lämnat oss idag och kommer temporärt bo hos vår lokala kontaktperson Deb tills de hittar en annan familj till henne vilket kommer bli otroligt svårt. Maggie kommer kanske dessutom tvingas byta skola vilket blir tufft för henne. 
 
Jag tycker självklart det är tråkigt att det inte fungerade för Maggie här men efter allt som har hänt var detta det bästa alternativet för mig. Maggie och jag var väldigt olika så vi hade inte heller så mycket utbyte av varandra som jag hoppades att vi skulle ha. Jag känner redan att reglerna inte kommer vara lika strikta längre och jag kommer ha lite mer frihet. Bortsett från detta så trivs jag väldigt bra och allt blir enklare och enklare. 
 
Hoppas allt är bra med er alla hemma i Sverige!

You are who you are for a resaon

Denna helgen var jag och Maggie hos vår lokala kontaktperson som har har en dansk utbytesstudent detta året. I fredags kväll gjorde vi s'mores vilket är kex med choklad och marshmallows. Supergott! I lördags åkte vi till deras kyrka som arrangerade ett "back to school-event" för ungdomarna i deras område. De hade satt upp lite olika stationer som vi roade oss med ca en timme och sedan delade de ut lite priser. Jag vann ett iTunes presentkort laddat med 10 dollar. 
 
I söndags upplevde jag något som jag inte trodde ens existerade. Vi åkte till deras kyrka och var på deras "gudstjänst". De två sista bilderna i detta inlägg är deras kyrka. Den ena är insidan av kyrkan, en stor scen med neonljus. Så annorlunda. Gudstjänsten bestod av sång och en "predikan". Bland annat pratade han om vad rubriken säger. Det låter djupt men större delen av predikan var otroligt lättsam och människorna i kyrkan är inte alls så troende som den katolska kyrkan Susan och Richard går till. 
 
Med andra ord hade jag en trevlig helg och Emma, min lokala kontaktpersons utbytesstudent är hur gullig som helst. Vi hade väldigt roligt tillsammans så jag hoppas vi kommer ses en del under året. Vi bor ca 45 minuter ifrån varandra vilket är långt i Sverige men amerikanerna har helt andra avståndsperspektiv. 
 
 
 Maggie och Emma
 
 
 

My first meet

I tisdags var det "fotodag" vilket innebar att vi tog individuella foton till the yearbook. The yearbook är en bok som elever skapar och designar under året. De skriver om vad som händer, tar foton och intervjuar elever/lärare på skolan. Direkt efter fotograferingen fick vi ett ID som vi tydligen behöver använda endast en gång, till homecoming. 
 
 
Igår (onsdag) sprang jag min första cross countrytävling. Vi sprang som både ett team mot andra skolor och individuellt. The meet var "hemma" vilket var skönt. Vi sprang 3,1 miles vilket är 5 km i varierad terräng, asfalt, grus, plan mark och det värsta av allt; en otroligt brant backe. Jag sprang på 25:51 minuter vilket jag är väldigt nöjd med med tanke på att jag inte är van vid att springa vilket de andra tjejerna är. Det var väldigt kul och jag tror att nästa meet är på onsdag. De andra tjejerna var väldigt avundsjuka på mig för att jag var den enda som fick ha de nya tävlingskläderna. Eftersom jag inte var där förra onsdagen på grund av en vilodag från värmen missade jag att få tävlingskläderna och fick därför de nya eftersom de hade kommit igår. 
 
Känner mig som en riktig wildcat!! 
 
Den kommande helgen ska jag och Maggie vara hos Deb, vår lokala kontaktperson. Hon bjöd in oss att spendera helgen hos dem. Hon har en utbytesstudent som heter Emma från Danmark detta året. 
 

The weekend

I fredags var jag på bio och såg We're the Millers, den var riktigt rolig. Bion i Front Royal är väldigt liten, vi var fyra personer i biosalongen som såg filmen. Efter bion åkte vi till the Applebee's och åt middag. 
 
 
Susans syster, hennes son samt sonens fru har varit hos oss över helgen så igår åkte vi till en vingård 2 minuter från vårt hus. Helt underbar utsikt! Det är så fint här uppe i bergen. Den enda nackdelen med bergen är att det ibland är svårt att få täckning. Men jag börjar lära mig var de bästa platserna i huset är för att kunna skicka ett sms. :P
 
 
 
 Fr v: Barrys fru Emily, Richard, jag, Susan, Susans syster och Susans systerson (Barry). 

Soaking wet

Igår hoppade jag över cross countryn på grund av värmen. Ville inte utsätta mig för ytterligare en löparrunda i över 30 graders värme. Fick höra idag att det var bra att jag inte var där igår. De hade sprungit lika långt och dessutom i många branta backar vilket det finns gott om här. Idag sprang jag igen. Dock inte i solsken utan i ösregn. Var genomblöt efter en 40 minuter lång löparrunda i stan. Fråga mig inte vad som hände med mitt hår... Har ingen aning. :P
 
 
 
Imorgon är det äntligen fredag igen! Det innebär att jag har varit här i tre veckor. Tiden har verkligen sprungit förbi, det känns så overkligt. Jag trivs väldigt bra här och ser fram emot allt som händer. Homecoming, halloween, thanksgiving, South Carolina osv. Imorgon ska jag på bio och se "We're the Millers". 
 
 

My birthday

Igår var det äntligen min 18-årsdag. Det känns så overkligt, den dagen har varit så långt borta många gånger. På morgonen fick jag en cupcake med ett ljus av Richard och Susan. I skolan sjöng tjejerna som jag äter lunch med för mig. Sedan sprang jag i cross countryn. Det ångrade jag efteråt... Min födelsedag hade kunnat sluta bättre än den gjorde. Vi sprang 6,5 km i 35 graders värme. Det resulterade i huvudvärk, illamående och jag kunde inte se normalt för en stund. Jag mådde riktigt dåligt på kvällen. Men vi gick ut och åt vilket var väldigt trevligt. Jag fick ett silverarmband av Susan och Richard som var väldigt fint. Vi firade även Maggies födelsedag i efterskott. Hon fyllde 16 den 5 augusti. 
 
Hoppas allt är bra med alla där hemma! Jag är avundsjuk på ert väder just nu...
 
 
        Min spanskalärare hade satt denna på min bänk. Så gulligt!
 
 
 

Saturday evening

Igår var vi i kyrkan, St. John. Den ligger i Front Royal och är ganska ny. Richard jobbar här under dagarna. Den största andelen av befolkningen här i området är katoliker. Ikväll ska jag och Maggie på en ungdomsträff i kyrkan. 
 
 
Efter kyrkan hämtade Joey, en av Lenas vänner upp oss. Vi åkte till Skyline Drive som är en nationalpark här i Front Royal. Vi var på 800 meters höjd uppe i bergen, riktigt häftig utsikt. Vi åkte dit även på kvällen när solen gått ner. Man kunde se ut över hela Front Royal och Skyline, två byar som nästan sitter ihop. 
 
 
 

American football

I onsdags var jag och bowlade med Lena, Maggie och Lenas vänner här i USA. Väldigt kul och det gick till och med ganska bra för mig! :D
 
 
 
Igårkväll var jag och såg en footballmatch mellan Warren County (min skola) och Brentsville High School. Allt var sååå amerikanskt. Innan matchen var cheerleadingteamet på planen och under hela matchen stod de vid sidan av planen och gjorde alla sina hejaramsor mm. Folk från hela Front Royal kom och tittade och det var väldigt bra stämning. Jag satt med några tjejer från cross countryn och pratade även med den spanska utbytesstudenten på skolan. På Warren County är vi fem stycken utbytesstudenter inklusive mig. Maggie och en kille från Tyskland, en kille från Spanien och en kille från Brasilien. 
 
 
Bilderna är tyvärr inte så bra. 

Answers

Vädret
Förra veckan var väldigt varm och fuktig och vi hade ca 30 grader eller mer. Morgnarna har varit svalare denna veckan, ca 12 grader men det blir väldigt varmt under dagen. Det märks när vi springer i cross country-teamet på eftermiddagen. 
 
Språket
Det går bättre än väntat med språket. Jag har börjat komma in i det och det kommer förmodligen bli ännu lättare när det gått ca 2-3 månader. Jag har börjat blanda mina tankar både på svenska och engelska. Ibland kommer jag på mig själv att jag tänker på engelska. 
 
Maten
Det är stor skillnad på maten i skolan och här hemma. Hemma är maten väldigt god och jag har fått en helt annan bild av amerikansk mat. När jag kom hit tänkte jag bara på fast food men vi får alltid lagad god mat på kvällarna. Skolan är dock värre. Jag är van vid att äta en riktig lunch under dagen, nu äter jag en liten sandwich, kycklinghamburgare eller ca 4 små nuggets. De amerikanska eleverna tycker inte heller om skolmaten. De äter några kakor, chips eller en pizzaslice. 
 
Skolämnen
Jag är nöjd med mitt schema. Jag läser engelska, graphic arts (photoshop), marknadsföring och spanska. Engelskan är svår, jag är i en klass med seniors som är de äldsta på skolan så det är den svåraste engelskan. Jag pratade med engelskaläraren i veckan och det verkade som hon trodde att vi pratar engelska i Sverige. Så nu känns det bättre att hon vet att jag inte är på de andra elevernas nivå. Graphic arts är kul och inte så ansträngande.. :P Marknadsföringen är dock desto mer krävande. Spanskan är väldigt enkel. Vi går igenom saker som jag gjorde för tre år sedan. 
 
Roligaste/jobbigaste
Det roligaste är att träffa andra studenter. Jag var och bowlade i onsdags med Lena, en tysk utbytesstudent som bodde här hos Susan och Richard för fyra år sedan. Hon var här och hälsade på så jag och Maggie följde med. Det var väldigt kul att träffa hennes kompisar som hon umgicks med när hon var här. Att vara med i cross country-teamet tror jag också är ett bra val. De är väldigt snälla och välkomnande så det känns väldigt kul. Imorgon kväll ska jag gå på första träffen i ungdomsgruppen i kyrkan. Lena berättade att det var där hon träffade alla sina kompisar. Får se om det känns rätt för mig.
 
Det jobbigaste skulle jag säga är alla regler. Jag är inte van vid att ha begränsad tid framför datorn och så lite kontakt med mina vänner och familj. Skolan är också strikt vilket också är en ny värld för mig. Visst kan vi inte uppföra oss hur som helst i Sverige men detta är helt annorlunda. 
 
Är det som du hade förväntat dig?
Svårt att säga faktiskt. Visst funderade jag mycket innan jag åkte men det var svårt att föreställa sig hur det skulle bli. Men jag får uppleva ett riktigt high school med school spirit, football matcher nästan varje fredag, aktiviteter efter skolan och kyrkan (även om jag inte är den mest religiösa). 
 
Skolan
Skolan blir lättare och lättare för varje dag. De första dagarna var väldigt förvirrande och fyllda av nya intryck. Men nu har jag pratat med en hel del och ser mer och mer framemot skolan. Det är väldigt härlig stämning på skolan mellan elever och lärare. Det är dock väldigt långa dagar. Skolan slutar 15.30 och efter det har jag cross country så jag är inte hemma förrän kl. 18 varje dag och går hemifrån kl. 7.30. 
En nackdel med skolan är att alla är så unga. Jag pratar med elever som är alltifrån 14-16 år. Det är nästan inga som är i min ålder och därför uppskattar jag extra mycket att ha träffat Lenas vänner som är ca 21 år. 
 
Hur går det utan det svenska godiset?
Det går riktigt bra faktiskt. Jag får tillräckligt med onyttigheter här. Allmänt är ju inte den amerikanska maten känd för att vara den mest hälsosamma så även om jag inte äter godis kompenserar nog maten godiset jag åt i Sverige. 
Jag tog med djungelvrål och Susan och Richard har smakat det. Richard tycker det är gott men Susan uttrycker det som att det är ett straff att äta dem. Det var ganska kul att se deras reaktioner. Marabou är dock väldigt uppskattat här!

Cross Country

Idag provade jag för första gången på att springa i cross country-teamet. Det var otroligt tufft men väldigt kul och alla tjejerna var supergulliga. Coachen berättade för mig att tjejerna har tränat hela sommaren så jag kan konstatera att jag är långt ifrån deras kondition men efter några veckor kommer det säkert gå bättre. Jag tror att jag sprang ca. 3 km idag. Jag är inte van att träna varje dag vilket vi kommer att göra, dessutom sprang vi i gassande sol och det är dessutom ganska fuktigt. Det är mycket jag måste vänja mig vid, precis som allt annat här men det känns väldigt kul att ha börjat!
 
 
En väldigt dålig bild men det är killarna som tränade football samtidigt som oss. Vi ska på en footballmatch imorgon kväll och tror att det är här det kommer vara. 
 

Questions??

Tänkte ha en frågestund här på bloggen. Har ni några frågor om mitt liv här i USA kan ni kommentera detta inlägg så ska jag försöka besvara dem så gott jag kan. 
 
Nu ska jag åka och bowla. Får se hur det går... Det var ett tag sedan sist. 
 
Ha det bra!!

Shopping

Idag har jag äntligen shopppat här. Hade en timme på mig och jag hann shoppa iPhone 5, 2 tröjor, ett par jeans och ett par pyjamasbyxor. Jag hade kunnat spendera någon timme till där men vi var tvungna att åka därifrån för att vi hade andra ärenden. Det var ett stort shoppingcenter som heter Fair Oaks. Inte sista gången jag var där! :D
 

Wedding

Bröllopet var superfint igår. Det var utomhus vid en "country club" och därefter var middagen inomhus. Bröllopet var i Gainesville som ligger ca 40 minuter härifrån. Nu har jag träffat en stor del av the Bill Family vilket är kul. 
 
             Jag och Maggie
             Susan och Richard
 
 Chloe och Mariah. Det är Susan och Richards barnbarns barn. 
 
             Karen och Mickey som gifte sig

RSS 2.0