Memories take us back. Dreams take us forward.

     
Har klarat av första skolveckan. En lång helg väntar! Jag är ledig på måndag eftersom det är Labor Day vilket innebär att jag kommer gå fyra dagar i skolan nästa vecka. Känns riktigt skönt! Jag kommer inte ihåg sist jag var så trött på kvällarna som jag är nu. Det är så mycket nya intryck varje dag och allting sägs i ett annat språk. 
 
Ikväll var vi på en rehearsal dinner. Susan och Richards son Michael gifter sig imorgon så först åkte vi till country cluben där bröllopet kommer vara imorgon och sedan åkte vi hem till Michael och hans blivande fru Karens hus och hade BBQ. Deras familj verkar väldigt trevlig. Ska bli spännande imorgon att få uppleva ett amerikanskt bröllop och även få träffa resten av deras stora släkt. 

First day in school

Jag har överlevt första dagen i skolan. Allting har varit allt annat än vad jag är van vid. Dagen började med att jag och Maggie gick till skolbussen som stannar ca 5 minuter härifrån. Den kom 7.42 och det tar ca 20 min att åka till skolan som ligger i Front Royal, en by med ca 18 000 invånare. 
 
Året är uppdelat i två semester som de kallar det. Varje semester består av fyra ämnen och den femte klassen är study hall.
Jag hade en lektion idag som hette photo journalism men jag kände att det inte var rätt för mig. Så under study hall gick jag till studievägledaren och bytte schema. (För det måste man ha ett hall pass vilket innebär att man får tillåtelse att gå utanför klassrummet under lektionen.) Så imorgon kommer jag ha:
First period: English 12 (8.20-9.48)
Second period: Graphic Arts (vi jobbar i photoshop, ett designprogram i datorn) (9.53-11.18)
Third period: Marketing (11.23-1.10)
Lunch: 12.12-12.39
Fourth period: Spanish 3 (1.15-2.40)
Fifth period: Study hall (här får man tid att göra sina läxor) (2.45-3.30)
 
Nästa semester har jag valt att ha franska 1, idrott, U.S. and Virginia History och algrebra, functions and data analysis. Hoppas att det blir bra.
 
Lektionerna börjar och slutar när klockan ringer. Som ni ser vid klasserna är de exakt 85 eller 88 minuter långa. Mellan varje klass har vi 5 minuter på oss att gå till nästa klassrum som kan vara långt bort. Lunchen är även den exakt, 27 minuter lång. Hela det här konceptet är så ironiskt.... 
 
Dagen var helt okej med otroligt många nya intryck och sedan jag kom hem från skolan vid 16.15 har jag varit supertrött. Jag fick inte så mycket läxor mer än ett papper från engelskaklassen med 10 ord som ska testas genom ett vocabulary quiz på fredag. När jag till och med har översatt de orden till svenska kan jag fortfarande inte förstå vad vissa av orden betyder. Det känns som att det kommer bli några intressanta veckor nu i början!
 
 
"It's not wrong. It's not right. It's just different." 

Macy and Sadie

Macy 
 
Sadie
 
 
De har två Bichon Havanesehundar. Speciellt Sadie liknar Smilla med den lockiga pälsen och båda har samma ögon och nos som Smilla. Supersöta!!

Warren County High School

 
 
 
Vi var på skolan imorse men vi kunde inte få våra scheman och inte heller se vilka sporter de har men vi fick gå en runda på skolan och den var väldigt fin. Ikväll fick vi våra scheman via e-mail så imorgon ska vi dit igen för att byta några kurser. De har många kurser med ekonomi, marknadsföring och redovisning till exempel. Jag hoppas jag kan prova någon av dessa. 

The house

 
Framsidan
 
Baksidan med ett däck
 
Baksidan
 
Mitt rum
 
Naturligtvis, precis som alla andra amerikanare har de stora feta bilar. Detta är en Dodge och de har även en svart stor truck (med ett öppet flak där bak). 

Framme!

I fredags var dagen då jag åkte vidare till min värdfamilj. Vi fick skjuts till flygplatsen men efter det kändes det verkligen som att mitt år börjar på riktigt. Jag var helt själv, i ett nytt land och det var faktiskt en riktigt häftig känsla. Resan gick väldigt bra, jag flög från JFK, New York till Washington Dulles, Washington DC. Där väntade min värdfamilj på mig. När jag gick igenom dörrarna till bagageutlämningen kom en man mot mig och det var Richard, min värdpappa. De välkomnade mig med öppna armar och jag fick en fin bukett blommor. Sen väntade vi på att min värdsyster Margaretha från Tyskland skulle landa på samma flygplats. Vi pratade och pratade och timmarna flög förbi. 
 
Nu har jag varit tillsammans med min värdfamilj nästan två dagar och just nu känns det som att det kunde verkligen inte ha blivit bättre. De är så trevliga, omtänksamma, välkomnande, hjälpsamma, kärleksfulla och massor av andra fina egenskaper. Margaretha är också hur gullig som helst och vi funkar väldigt bra tillsammans. 
Huset är också superfint, tre våningar och vi har en stor trädgård. Jag har inte frågat dem ännu om det är okej att jag lägger upp bilder på dem eller huset men jag ska försöka göra det imorgon. Dessa två dagarna har varit otroligt hektiska och vi har hela tiden saker att göra. Idag har jag äntligen packat upp min väska och vi har även varit i at&t för att teckna mobilabonnemang till oss. 
 
Hör av mig igen så fort jag får lite tid över!

New York #2

Jag har verkligen inte haft tid att blogga de senaste dagarna. Men i alla fall, i torsdags var vi på södra Manhattan och tittade på USAs högsta byggnad, nya World Trade Center som är 600 meter högt och vi åkte Staten Island färjorna för att se frihetsgudinnan. Vi ålkte även till Brooklyn där vi tog foton vid Brooklyn Bridge på alla utbytesstudenterna som var på samma camp som mig. Explorius, min svenska organisation som jag åker med finns även Danmark, Norge och Finland så därför var alla länder representerade på campet. Därefter gick vi i Chinatown och Little Italy och på eftermiddagen fick vi fri tid precis som i onsdags. Bussen släppte av oss i Soho och där finns väldigt bra shopping. Men alla de andra svenska utbytesstudenterna, vilket var sex stycken shoppade men inte jag. (Kan ni förstå att jag var i New York utan att shoppa något?!) Mina väskor var redan fulla till max så jag hade inget annat val. 
 
Vi hade två riktigt bra dagar i New York och vi svenska tjejer blev riktigt bra vänner och hade väldigt roligt tillsammans. De två ledarna vi hade på campet var också väldigt trevliga så det var kul. 
 
 
 
 
 

New York #1

Är nu äntligen framme i New York. Resan gick väldigt bra och det blev ett långt dygn, var uppe nästan 24 timmar. Men efter en natts sömn har vi nu spenderat en dag i New York som har bestått av sightseeing och lite shopping. Vi gick i Central Park, besökte Greenwich Village, Times Square och vi åkte även upp i Rockefeller Center, riktigt häftig utsikt. 
 
 
Alla de svenska utbytesstudenterna. 
 

New York once more!

 
Älskar denna stad! Det är drygt två år sedan jag senast var där. Det verkar även som jag flyger till värmen. Tydligen är det ca 30 grader och sol vilket inte är helt fel. Nästa gång jag hör av mig befinner jag mig på andra sidan Atlanten! 
Kram till alla!

The last day

Idag är en konstig dag. Har haft en konstig känsla hela dagen. Allt är så ofattbart. Jag är inte nervös och känner inget speciellt vilket skrämmer mig. Det är så stort och så mycket att jag inte alls kan föreställa mig hur det kommer bli. Språk, kultur, skola, familj, samhälle, traditioner, miljöer, hus och mycket mycket mer kommer vara helt annorlunda än vad jag är van vid. Som sagt, det är så mycket att ta in... Eftersom jag inte är nervös nu är jag rädd för att jag om kanske två veckor får en chock, det är kanske först då jag inser vad det faktiskt innebär. Men samtidigt är det skönt att jag inte oroar mig för olika saker som kan uppstå utan jag får ta allt som det kommer helt enkelt. 
 
 
Väskorna står packade och väger precis vad som är tillåtet. Jag hade hoppats på att kunna shoppa lite i New York men den tanken får jag nog ge upp. Dock ska jag vara borta 10 månader så det är kanske inte så konstigt trots allt...
 

Goodbyes are one of the hardest things

Veckan har bestått mestadels av avsked. Det är otroligt tufft men det blir lättare av tanken att det inte är förevigt utan bara 10 månader trots allt... Det känns tungt när jag inte har påbörjat de 300 dagarna som jag ska vara i USA men det kommer gå fort och snart är jag hemma i Sverge igen. Samtidigt som det är tufft dessa sista dagarna här hemma så ser jag verkligen fram emot att åka. Jag har väldigt mycket kontakt med min värdfamilj och de verkar hur härliga som helst. 
 
 
Kommer sakna alla här hemma och tänka mycket på er! 
 

New adventures are coming

Jag fick mina flygtider idag. Kommer flyga nästa tisdag den 20 augusti från Kastrup kl. 14:05. Om sju dagar befinner jag mig på andra sidan Atlanten i staden som aldrig sover. Känns ofattbart!
 

Värdfamilj!

Har äntligen fått min placering nu! Jag kommer att bo i Virginia, i en liten stad som heter Linden. Den ligger en timme med bil utanför Washington DC. Jag ska bo hos ett äldre par tillsammans med en tysk värdsyster som är född 97. Familjen har även två små hundar. Jag har redan nu kontakt med familjen och de verkar hur trevliga som helst!
 
Min skola heter Warren County High School och har ca 1000 elever. Eftersom det är en så pass stor skola är utbudet av aktiviteter och kurser stort vilket känns kul. Jag kommer förmodligen verkligen få uppleva high school spirit! :D Skolan börjar den 28:e augusti och eftersom jag ska på ett 3 dagars camp i New York innan det kommer jag åka ca den 20:e augusti. Det börjar verkligen närma sig med stormsteg nu!
 
 

Back home

Är hemma igen efter en helt underbar vecka på Kreta. 
 
 
 

The sun is shining


Up in the sky

 

Crete

Imorgon bär det av till en plats där palmerna bor!
 

RSS 2.0