Freezing cold

Imorse var det -16 grader. Det var hur kallt som helst. Det är ju värre än kalla Sverige...


Beautiful Virginia!

 
 
 
Här har vi haft några väldigt fina dagar. Snön ligger kvar och solen skiner! Dock är det väldigt kallt. Minusgrader för det mesta. Efter ett andra jullov är vi tillbaka i skolan denna veckan. I måndags hade lärarna planeringsdag så vi har gått i skolan tisdag och onsdag efter 1,5 veckas ledighet. Dock har vi haft två timmars sovmorgon båda dagarna. När det är för kallt för bussarnas motorer eller när det kommer lite snö kvällen innan ringer telefonen på morgonen och meddelar att vi börjar två timmar senare. Det har jag dock inte så mycket emot!

Live your life and don't let people change who you are


T.G.I.F

I lördags kväll åt jag och mina systrar på T.G.I.F. Väldigt mysigt. Tycker det är väldigt kul att ha så många systrar och att vi hittar på saker själva ibland. 
 
 
 

Washington DC

I onsdags åkte jag och Oksana tillsammans med hennes pappa in till DC. Där var en demonstration som kallas "March For Life". Flera tusentals personer kom dit för att demonstrera mot abort. Demonstrationen tog ca 1,5 h och därefter besökte vi air and space museet. Det var ca -12 grader, var riktigt längesedan jag upplevde så kallt väder. Dock var det strålande sol och snö så det var riktigt fint. Dock var vädret en av anledningarna till att vi besökte ett musesum. Det finns hur många olika museum som helst i DC och dessutom är alla gratis. Inne på museet kollade vi på en 3D film som heter Hubble. Det var första gången jag såg en 3D film, det var riktigt häftigt. Kvinnan som jobbade där på bion frågade om jag och Oksana var tvillingar. Vi har blivit frågade förmodligen minst 10 gånger om vi är systrar. 
Därefter gick vi till Vita Huset. Kändes kul att få se det när jag var där även om jag kommer dit igen. DC var en riktigt fin stad. Tydligen får de inte bygga höga byggnader där vilket var ganska nice. Alla byggnader var dessutom riktigt fina, älskade arkitekturen. Känns väldigt kul att äntligen ha besökt DC. Ser fram emot att komma dit igen när det är lite varmare. 
  
 
 
 
 
Museet
 
 
 
 
 
 
 

Happy 5 months in Virginia!

Nu har mer än halva tiden gått. Känns ofattbart! Längtar till våren, sommaren och värmen. Ska bli underbart!
 

153 days

Idag (tisdag 21 januari) har jag varit borta exakt halva tiden. Jag lämnade den 21 augusti och kommer hem 23 juni. Jag kommer sammanlagt vara borta 306 dagar och idag har jag varit här 153 dagar. Känns sjukt att halva året redan har gått. Det känns som att jag har varit här länge och att det var längesedan jag lämnade Sverige men samtidigt vet jag att våren kommer gå otroligt fort. Snart kommer jag vara hemma i Sverige igen vilket jag verkligen ser fram emot. Saknar alla där hemma och mycket som har med Sverige att göra. Samtidigt kommer det bli tufft att lämna allt här som jag har byggt upp. 
 
 
 
"Unbelievably half of this year has already passed. Today it is exactly five months since I left Sweden for a year full of experiences. I have met such amazing people here who always will have a place in my heart. I am so happy to be here but at the same time I can't wait until I meet my family and all my friends again. I miss you all so much! Älskar er!" 

Bowling

I fredags kväll bowlade Anna, Justin (Annas pojkvän), Taylor och jag. Vi kom dit ganska sent så vi nattbowlade även en stund vilket var coolt!
 
 
 
 
 

Marabou

Tog med svenskt choklad till min spanskalärare en dag i förra veckan. Hennes man har rest mycket och har köpt hem svenskt choklad så hon har tidigare sagt att svenskt choklad är det bästa. Hon är från Colombia men har bott i USA i ca 10 år. Hon verkligen älskade det och bad mig ta undan det, annars hade hon förmodligen ätit upp hela själv. Dessutom bjöd jag två tjejer i min spanskaklass på chokladet. Även de älskade det. Mina värdsystrar Anna och Magdalena har också smakat det och de kunde knappt sluta äta heller. Med andra ord är svenskt choklad känt för att vara väldigt gott och alla älskar det.
 
 

Shin splints

Tydligen har konditionsträningen blivit för mycket för mig. Jag har fått benhinneinflammation men förhoppningsvis en mild version av det. När jag läste lite på internet om det låter det väldigt allvarligt. Dock när jag pratade med min tränare sade han att jag ska ta det lite lugnt och inte träna varje dag som jag gör nu. Även lägga is på benet kommer att hjälpa. Det verkar inte som det går över speciellt fort heller, kan säkert ta ett tag att läka vilket jag inte behövde just nu. Det kändes riktigt bra att träna och dessutom för att öka chansen att komma med i laget. Vi får väl se hur det är om några dagar... Har bestämt mig för att inte träna imorgon (fredag) och därefter väntar även en långhelg. Är ledig på måndag på grund av att det är Martin Luther Kingdag. Så kommer inte träna på fyra dagar så hoppas verkligen att det blir bättre av det. 
 
 
På väg till skolan imorse

The past few days

Konditionsträningen för fotbollen har börjat för drygt en vecka sedan. Vi har träning varje dag efter skolan i ca en timme. Syftet med detta är att komma i form inför fotbollssäsongen som börjar någon gång i mars. I slutet av februari kommer vi ha "try-outs". Det är då det bestäms vilka som kommer med i laget. Vi kommer ha två lag, JV och varisty. JV är för de yngre och varisty för de äldre. Dock kan de yngre som är riktigt duktiga komma med i varsitylaget och tvärtom. Jag kommer göra ett försök men eftersom jag aldrig har spelat fotboll är chansen inte så stor antar jag. Dock var det kul att höra från min cross countrycoach att fotbollscoachen hade pratat gott om mig och att jag har gjort ett bra intryck. :)
I måndags efter träningen stannade jag kvar för att kolla på en basketmatch. Basket är en vintersport som är i full gång just nu. Året är uppdelat i höst, vinter och vårsporter. Basketens varsitylag (det bästa) spelade mot en annan skola en bit härifrån som vi även sprang emot i cross countryn. Det är kul att gå på matcherna, det är en social grej. De andra utbytesstudenterna var där till exempel så det var kul!
 
Alla coacherna på skolan är även lärare i någon klass. Min cross countrycoach är lärare i world languages och därför hade han frågat min värdsyster Magdalena som har honom i fjärde perioden om jag kunde tänka mig att hålla en presentation om Sverige. Så idag var jag där ca 30 minuter, pratade om Sverige, tog med mig en bok som heter "the year in Sweden" som jag gav min värdfamilj när jag kom hit och jag tog även med mig svenskt saltlakrits. Det var väldigt roligt att se allas reaktioner. 
 
 
Min cross countrycoach Mr. Waurio. Han är en av få amerikanare som faktisktg gillar vårt lakrits

It's never too late to set new goals and dream new dreams

 

Surprise party

I fredags kväll hade vi en överraskningfest för Anna. Hon hade ingen aning om vad som skulle hända vilket krävdes mycket planering och förberedelser. Hon blev verkligen överraskad och glad! Vi var i källaren här hemma och några av hennes närmsta vänner kom. Vi spelade något spel och umgicks vilket var trevligt men väldigt olikt fester i Sverige. 
 
 
Annas bästa vän Marybeth
 

Anna's birthday

Idag var det skola igen som vanligt. Vi var lediga fredag, måndag och tisdag från skolan. I måndags var det Annas 17-årsdag så vi gick ut och åt på kvällen. Anna har letat efter ett jobb väldigt länge. Har hört väldigt många ungdomar som inte har något jobb, det verkar vara väldigt svårt att få ett jobb här i town. Men äntligen, på hennes födelsedag dessutom fick Anna ett jobb på en restaurang. Väldigt kul för henne! Det innebär också att hon snart får sitt körkort och att vi kan hitta på mer eftersom hon kan köra! 
 
 
Systrarna :)

Costco

Igår hölls en middag genom kyrkan på Christendom College här i town. Middagen var enbart för vuxna så därför erbjöds barnvaktning. Min värdmamma var ansvarig för det så igår morse åkte vi till Wincester till en enorm supermarket som heter Costco. Hade aldrig varit där förut och det var en upplevelse... Det var väldigt olikt till exempel Walmart som liknar supermarkets hemma. För att försöka förklara det kändes det lite som IKEAs tag-själv-lager. Varorna var inte riktigt uppackade och inte uppställda som i en vanlig supermarket. Dessutom måste man betala medlemsskap varje år för att överhuvudtaget få handla där så den var minst sagt speciell. 
 
 
 
Jag har inte träffat Susan och Richard Bill sedan jag lämnade de. Det var ju en väldigt jobbig situation och det kändes inte bra när jag stängde dörren gråtandes den 14 oktober. Dock träffade vi de i Costco igår och jag trodde det skulle bli lite "awkward" och har inte velat stöta på de. Men igår kändes det bara otroligt bra att träffa de igen. Det var inte alls konstigt att prata med de, kändes mer som en lättnad. Det verkade som de också var väldigt glada över att träffa mig. När jag kramade de hejdå sa Richard "Bye sugar" vilket är väldigt gulligt och Susan sa att de är väldigt glada för min skull att jag har det bra.

Another snow day

Igår var första dagen i skolan efter jullovet. Vi hade bara en och halv vecka ledigt vilket kändes väldigt kort. Vi började skolan cirka en vecka före Sverige. Igår efter lunch började det snöa och höll i sig hela dagen och även in på kvällen. Efter skolan hämtade min värdmamma oss och vi åkte till kyrkan för att förbereda lite för en teater några barn i kyrkan ska spela upp imorgon. Det var dock inte det bästa vi gjort. Vi skulle kört hem direkt efter skolan innan det blev värre. På vägen hem, inte väldigt långt från huset finns en väldigt brant backe där endast en bil kan passera åt gången. Josef, min värdbror var ute och skottade backen när vi kom så vi stannade mitt i backen. När vi skulle starta igen började bilen glida och vi var i en krissituation. Riktigt läskigt! Vi kunde inte komma därifrån så efter en stund kom min värdpappa ut med sin snömaskin och skottade. Det hjälpte inte och vi visste inte hur vi skulle flytta bilen. Efter en timme i bilen slutade det med att vi gick hem och lämnade bilen där. Efter flera timmars jobb med att försöka flytta den utan att glida ner i diket lyckades min värdpappa backa tillbaka den nedför backen och lämnade den där. 
På grund av all snö som kom igår är vi lediga från skolan idag. Var väldigt skönt att få sova länge och bara ta det lugnt idag. Det blev verkligen en mjukstart i skolan denna vecka. 
 
 

New year, new memories


Happy New Year!

2014 är här! Firade in det nya året med vänner från skolan, bland annat tre utbytesstudenter. Spanjoren och brasilianaren från min skola och en annan brasilianare som går på Skyline (den andra high skolan i town). Det är väldigt kul att umgås med de andra utbytesstudenterna eftersom vi är i samma situation och har mycket att prata om. Hade ett riktigt bra avslut på 2013 och en härlig start på 2014. Min värdfamilj och jag åt brunch på en restaurang idag och lite senare i eftermiddag såg vi Frozen på bio i town. Riktigt söt film!
 
 
 
 
 

RSS 2.0