Catching fire

Idag var vi lediga från skolan för att det är Thanksgiving imorgon. Så idag åkte Elizabeth, Anna, Magdalena och jag till Winchester för att se Catching Fire, den andra Hunger Gamesfilmen. Jag har sett några filmer på bio i town men aldrig i Winchester vilket är en superstor och modern bio. Den var riktigt häftig. Filmen var väldigt bra, jag tycker denna var bättre än den första. 
Innan filmen gick vi en stund i shoppingcentret. All juldekoration är uppe vilket känns så konstigt. Kan inte förstå att det snart är jul och redan första advent på söndag. 
 
 
 
 
Notera storleken på muggarna. Elizabeth har en medium istället för large, därav hennes min. 

Birthday celebration

Igår kom Elizabeth, den äldsta systern i familjen hem från college. Hon bor i Norfolk och tog en buss till Washington D.C. där min värdpappa jobbar. Hon har inte varit hemma på tre månader så det var stort för familjen att hon kom hem igår för Thanksgiving som är imorgon. Hennes födelsedag var i veckan så vi firade henne igår. 
 
 

Hunting

Josef har köpt en komplett huntingutstyrsel. Josef och min värdpappa har byggt en plattform runt ett träd i trädgården där Josef sitter då och då och väntar på ett rådjur. Här är det väldigt vanligt att jaga. Taylor, en kompis har gått upp 4.30 på morgonen några dagar för att jaga. Han sköt ett rådjur en av dagarna. Josef har dock inte haft samma tur ännu. 
 
 

100 days in U.S.

Har idag varit här i USA 100 dagar. Det motsvarar ungefär en tredjedel av tiden. Kan inte förstå hur fort tiden går!
 

Thanksgiving is coming up!

Nästa vecka går vi bara i skolan måndag och tisdag. Ska bli så skönt att ha några dagar ledigt. Onsdag är en ledig dag, torsdag är Thanksgiving och fredag typ en ledig dag. På fredag är det dags för den kända Black Fridayshoppingen. Det är sjukt. Black Fridayshopping innebär att alla butiker har öppet under natten och säljer riktigt bra saker superbilligt. Man kan i princip få en iPad för 100 kr om jag har förstått det rätt. Sinnessjukt! Har hört historier om att folk gömmer saker och de blir till och med så galna att de slåss om sakerna. Förhoppningsvis får jag uppleva Black Fridayshoppingen!
Ska även bli kul att vara med om min första Thanksgiving. Familjen åkte och shoppade hur mycket mat som helst igår. De kom hem med en hel bil full med mat. Min värdmamma kommer laga supermycket mat. 
 

Sisters

I fredags följde jag med Oksana hem (tjejen som jag shoppade min homecomingklänning med). Hon blir fortfarande frågad om hon är den svenska utbytesstudenten. Folk tycker vi är superlika. Vi har blivit frågade ett par gånger om vi är systrar.
I veckan kom ett par tjejer och frågade mig om jag ville ta ett foto för the yearbook. Varje år skapar elever en så kallad yearbok där de skriver vad som händer under året, bland annat om sporterna, vänskap mellan elever på skolan, syskon osv. Så jag och Oksana tog ett foto vilket innebär att vi kommer vara med på syskonsidan. :D
 
 
Vad tycker ni? :P

Happy 3 months in Virginia!

Kan inte förstå att jag har varit här i 3 månader redan. Om 4 dagar har jag varit här i 100 dagar vilket är ca en tredjedel av mitt år. TIden går otroligt fort. På tal om tid, om ca en månad är det julafton. Helt ofattbart!
 
Ett foto från när jag var i New York på Soft Landing campet. 

School

Mitt spanskaklassrum. De flesta klassrummen ser ut så här
 
 
Jag har fått ett par frågor om den nya familjen. Tänkte bara kort förklara, kanske är det fler som undrar. Anna är tjejen som jag träffade genom cross countryn och vi blev väldigt bra vänner där. Det är anledningen till att jag hamnade här. Tanken var att jag bara skulle stanna här en vecka eller så tills jag hade hittat en ny permanent värdfamilj. De blev min pemanenta värdfamilj så nu bor jag här. Anna är alltså min värdsyster och vi har otroligt härlig relation. Familjen består av mamma, pappa och fem barn, varav det äldsta går på college i en stad som heter Norfolk. Den ligger ca 15 minuter från Virginia Beach. Hon kommer hem för Thanksgiving som är på torsdag nästa vecka. Mina värdföräldrar ska köra ner henne igen efter ledigheten så jag och några av syskonen ska kanske följa med då och bo över en natt där. Hade varit väldigt kul att se stranden här. De flesta pratar om att de har varit på stranden, det är som en semester för de att åka till havet under somrarna, det är ca tre timmar härifrån. 

Cross Country Banquet

Idag hade vi en avslutning med cross countryn. Alla hade med sig mat och det hölls i skolans matsal. Alla gick upp en och en för att få ett diplom. När en av coacherna presenterade mig sade han: and she has come overseas, our own Swedish meatball. :P haha!
 
 

Winchester


The Wizard of Oz

Hela denna veckan har Anna varit i skolan till ca 10 på kvällen för att hjälpa till med en teater som kyrkan anordnar. Denna helgen och nästa helg spelar de upp pjäsen The Wizard of Oz som är väldigt känd här. Det är alltså ungdomar från kyrkan som är med i kyrkans dramaklubb som spelade upp pjäsen. Igår följde jag med Anna och såg pjäsen. Jag såg filmen i början av året vilket var bra, annars hade det varit svårt att hänga med. 
 

Last home game

Ikväll var det den sista fotbollsmatchen hemma. Känns lite tråkigt att säsongen är över. Det har varit en fredagsgrej. Det är så härlig stämning på fredagar i skolan. Alla är exited för kvällens match och folk klär upp sig. Fottbollslaget spelade "states" idag vilket betyder att de gick vidare från serien. De vann idag så de har spelat riktigt bra!
 
 
Anna gick "all-in" idag. Jag fixade händerna i ansiktet och på armarna

High school

Tog ett foto igår när jag var i korridoren. Här måste man ha ett så kallat hall pass för att gå på toa under lektionen. Så fort man ska någonstans måste man ha ett pass från läraren, till exempel har jag gått till kontoret för att byta schema för nästa termin någon gång. Då måste min lärare ge mig tillåtelse genom att skriva en liten lapp. 
 
Min skola är precis som jag förväntade mig. Är en typisk high school

One of the most beautiful qualities of true friendship is to understand and to be understood

 
 
           Yan från Brasilien
 
           Luis från Spanien

Pennsylvania

Ber så hemskt mycket om ursäkt för superdålig uppdatering den senaste tiden. På något sätt rullar dagarna bara på. Känns som att jag har mindre tid nu än när jag hade cross countryn vilket låter superkonstigt. Doesn't make sense at all...
 
I fredags var jag på första lektionen och lämnade sedan skolan. Anna ville inte missa första lektionen då hon har matte vilket är svårt att ta igen. Ca 10.30 lämnade vi town för att åka till Pennsylvania på en kort trip. Familjen har varit dit vi åkte väldigt många gånger tidigare men föräldrarna ville ta mig dit och visa mig det vilket jag verkligen uppskattade. Vi åkte till en stad som heter Lebanon i södra Pennsylvania. Vi körde igenom West Virginia och Maryland på vägen. Naturen här påminner om hemma förutom bergen som vi inte har i södra Sverige. Jag blev väldigt förvånad hur stor skillnad det faktiskt är mellan två stater så nära varandra. Vi åkte till landsbygden i Pennsylvania och där bor the Amish people. De lever ett väldigt enkelt liv på gårdar. De använder ingen elektricitet och har inga bilar till exempel. 
 
Vi var i två second-handbutiker, en enorm butik med allt möjligt och en marknad utomhus. Vi bodde på hotell så vi badade i inomhuspoolen på fredagkvällen. Det var en väldigt rolig kort resa där jag fick se en speciell och känd del av Pennsylvania. Det känns superbra med den nya familjen. Vi ungdomar har väldigt roligt tillsammans och speciellt jag och Anna som är nästan lika gamla. Anna och jag har en riktigt bra relation. När jag tänker på juni 2014 är det blandade känslor som cirkulerar. Jag vill inget hellre än att träffa min svenska familj efter 10 månader och samtidigt kommer jag sakna allt som jag får uppleva här. Vet framför allt inte vad jag ska göra utan Anna. Hon har definitivt blivit en andra syster för mig. Är så himla glad och tacksam för allt jag får vara med om!
 
 
Anna och jag provade var sin jamaikansk mössa. 
 
Jag lånade Annas tigermössa :P
 
 
Så här tar the Amish people sig runt

A walk

Anna och jag gick en runda med Piper en dag denna vecka. Det var superfint väder. Dock blir det mörkt ganska tidigt och här är inga gatulampor i detta kvarter. Numera blir det mörkt cirka 17.30 här. Det blir kallare och kallare dessutom, under dagarna är det runt 7-10 grader. Jag köpte en vinterjacka i torsdags vilket verkligen kommer behövas nu. 
 
 
 
 
 

What ever you decide to do, make sure it makes you happy


Bad Grandpa

Igår (tisdag) var vi lediga på grund av valdag. Det var val för varje stats guvernör. Röstningen var på skolan så därför hade vi en ledig dag. Jag hade äntligen möjligheten att sova ut lite. Det var första dagen på ca 3 veckor. Det har känts, jag har varit väldigt trött den senaste tiden. Precis vad jag behövde! 
Så vi hade en slö morgon, vi tittade på en film och gjorde dock lite hemmasysslor. Åkte till Taylor på eftermiddagen och sedan mötte vi upp Anna och de två utbytesstudenterna från Spanien och Brasilien i town. Vi såg filmen Bad Grandpa vilket var en väldigt rolig film. 
 
 

The most important thing is to enjoy your life - to be happy - it's all that matters

I fredags var det sista fotbollsmatchen hemma. De spelade mot Strasburg, en stad ca 20 minuter härifrån. Det var väldigt spännande in i det sista men vi vann med 28-20. Det var faktiskt inte så kallt heller. Förra året satt de med mössa och vantar i början av oktober. Det börjar dock bli kallare här nu. Under dagarna är det ca 10-15 grader. Jag har faktiskt inte köpt en vinterjacka ännu men som tur är har familjen massor av extra kläder :P
 
 
Fr v. Mary Beth, Anna och Taylor
 
 
Igår (söndag) firade vi Courtland (tjejen till höger i bilden nedan), en av Annas vänner i Winchester på en restaurang som heter Buffalo Wild Wings. Winchester är en stad ca 30-35 minuter härifrån. Jag har varit där ett par gånger. Där är ett litet shoppingcenter som heter Apple Blossom Mall. Courtland hade en födelsedagsmiddag för sin familj och Anna, jag och Taylor var också bjudna. 
 
 
 
 
Vi körde på en bro i vattenhöjd som är lika smal som en bil. Riktigt coolt. 
 
Hoppas allt är bra med alla där hemma!
Kramar

Halloween

Jag och Anna tittade på en volleybollmatch för att en av hennes vänner spelade idag. 
 
 
 
Anna, Mary Beth och jag i smurfmössa. 
 
Dagen med stort D är här. Amerikanarna är galna i Halloween. Efter matchen åkte vi hem till Mary Beth, de klädde ut sig som hippie tvillingar och jag hade min smurfmössa. Vi mötte upp några andra vänner och gick bus eller godis i området. Jag har aldrig sett något liknande. I Sverige knackar vi på men här satt folk ute med en skål med godis förberedda på att barn skulle komma. Det var så mycket rörelse i kvarteret och barnen var utklädda till allt möjligt. 
 
 

RSS 2.0