Americanized

Har insett att jag har blivit lite amerikaniserad... 
 
* Föredrar mängder med is i drickan
* Letar efter en parkeringsplats närmast ingången
* Inte tycker det är konstigt att äta på papperstallrikar
* Ser till att jag hinner med att gå i kyrkan en gång varje helg
* Föredrar dressing till salladen
* Gör allt för att slippa gå hem från bussen (tar ca 15 min)
* Äter bagel, donuts eller muffins till frukost
* Har huvtröjor i skolan (det har dock inte gått så långt att jag går i mjukisbyxor till skolan)
* Letar efter de billigaste priserna
* Tycker ett 30 minuters test i skolan är stort (i Sverige skrev jag ofta två eller tre-timmarsprov varje vecka)
 
Jag och Magdalena åt frozen yoghurt i fredags!

Kommentarer
Postat av: Sigbritt och Hans

Hej på Dig, kära Hanna!

Nu är det längesedan vi hörde av oss, men tankarna går ofta, ofta till Dig. Tiden här har gått fort, och jag tror det är samma för Dig, med tanke på allt Du är med om och upplever. Du är superduktig att hålla oss underrättade om alla Dina upplevelser. Skall ända bli roligt att höra Dig berätta "live". Fyra månader till Du är hemma. Fantastiskt, och tänkt vika erfarenheter Du fått.
Här hemma har vi som Du säkert vet redan vår. Förstår att Ni bor i ett snörikt område, eftersom man stänger skolan pga snöoväder. Det har visserligen hänt ett par gånger under min skoltid i Gantofta att vi stängt skolan någon dag ute i Kingelstad, men inte mer än en dag. Förlängs terminen eller...?
Vi har länge haft vintergäck, snödroppar och krokus i trädgårdarna, men vi har haft ett mycket mulet och gråtrist väder sedan jul. Soltimmarna i januari var extremt få och i februari var det inte mycket bättre. Över helgen lovar de emellertid lite sol och uppåt 10 grader varmt. Skönt, men samtidigt ser man allt som behöver göras i trädgården och även annat utearbete som behöver göras t ex staket och annat som behöver målas. Men, men.. det är bara att sätta igång.
Roligt att Du får möjlighet att se Dig om så mycket som Du gör och träffa andra utbytesstudenter. Ger Er ju också möjlighet att utbyta erfarenheter. Kan förstå att den etiopiska maten inte riktigt passar oss, även om vi här i Sverige har tagit till oss matkultur från många olika länder och tycker att det fungerar väldigt väl.
Nu önskar vi Dig en härlig vår med ytterligare upplevelser. Må så gott, kära Hanna.
Stor kram till Dig
Sigbritt och Hans

Svar: Hej Sigbritt och Hans!
Jättekul att höra ifrån er. Tack så mycket för det!
Hoppas allt är bra med er.
Det som gör det svårt för skolbussarna att köra är främst på grund av bergen. Snö och bergen är inte lätt för bussarna att ta sig fram på. Men definitivt har vi haft mer snö och kyla än vad ni hade.
I natt ställde vi fram klockan en timme så nu är det väldigt ljust ikväll. Väldigt härlig känsla! Dessutom har det varit väldigt fint väder idag och mer värme och sol är på väg. Som du skrev innebär dock våren att trädgårdsarbetet drar igång. Men det är härligt det också.
Det är verkligen kul att träffa andra utbytesstudenter. Vi har otroligt mycket att prata om, dels våra upplevelser här men även prata om hur våra länder skiljer sig jämfört med USA.
Tack så hemskt mycket. Jag vill också önska er en härlig vår. Ha det bra och ta hand om er!
Många kramar
Hanna
hannaanilsson.blogg.se

2014-03-08 @ 11:07:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0